注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

huangrick2006的博客

黄志涛的博客,杂谈,教育,插队经历,美食。内容丰富,欢迎来访,发表意见,交个朋友

 
 
 

日志

 
 

奇怪的英语  

2008-07-31 11:58:40|  分类: 杂谈 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

奇怪的英语

英语是一种奇怪的语言,常常让人感到困惑,比如:

1His feet smell.      他的脚臭。 The dog smells badly.  这狗嗅觉不灵。

2His nose runs.      他流鼻涕。 The store is run by him. 他经营这个商店。

3He has left.         他已离去。 He is leaving for Rome.  他要动身去罗马。

4He is left.          他留下来。

5He has gone.        他已走。

6He is gone.         他不见了。(死了)

7He will play at a recital.     他将在独奏会上演出。

8He will recite at a play.      他将在剧中朗诵。

9Time flies like an arrow.     时光似箭飞逝。

10Fruit flies like a banana.    果蝇喜欢香蕉。

11It’s three weeks since he came here.      他来此已有三周。

12It’s three weeks since he was here.       他不在此已有三周了。

13He is too careless to do anything well.    他太粗心,什么事也做不好。

14You can’t be too careful to carry out the plan.  你执行这个计划,越小心越好。

15The lecture was terrible / terrific.    这个讲座糟透了 / 好极了。

16The material is flammable / inflammable.   这种材料易燃。(两词意同)

17The ring is priceless / invaluable to me.    对我来说,这个戒指是无价的。(两词意同)

19It’s cool here.     这儿凉快。   Keep cool.         保持冷静。

20He is cool.       他酷。   He is cool toward me.    他对我冷淡。

  评论这张
 
阅读(138)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017